Fredagstipset: kycklingburgare

Det finns något som heter fredagstipset, det är ett mail som trillar in varje fredag från alltommat och innehåller tips på kvällens huvud - och efterrätt. Inga avancerade grejer, utan oftast väldigt enkla, men goda rätter. Förra veckans mail innehöll "Kycklingburgare med chiliröra" och detta testade jag och Rikard igår kväll.
Ni måste testa, det kommer vara godare än någon burgare ni någonsin ätit!
 
 
4 st burgare m. tillbehör:
 
Burgarna
450 g kycklinfärs
1 ägg
1 tsk salt/örtsalt
2 krm svartpeppar
 
Grönsaksröra
2 st morötter
1 charlottenlök/gul lök
200 g vitkål
1 liten citron
olivolja
salt/örtsalt & peppar
 
Chiliröra
2 dl kvarg
1 liten chilifrukt
1 vitlöksklyfta
salt
 
- Börja med grönsaksröran. Skala och riv morötterna, samt hacka lök och vitkål. Stek dem i olivolja minst 5 min, tillsätt sedan pressad citron, salt och peppar.
- Sen till själva burgarna. Vispa ägget och blanda med kycklingfärsen, ha i salt och peppar och forma dem till 4 burgare. Om du vill kan du göra dem ännu godare genom att doppa dem i ströbröd innan du steker dem (en eloge till Rikard för den idén).
- Medan burgarna ligger i stekpannan kan du blanda iordning chiliröran. Finhacka chilin och blanda den med kvargen. Pressa i vitlöksklyftan och smaka av med salt.
- När allt är klart behöver du självklart även ett par goda hamburgebröd, vill man ha riktigt grova kan man ju ta något vanligt, helst lite fluffigt, grovt matbröd. 
 
 
En biff & en burgare


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: